Na Konvenciji Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, koja je održana u nedjelju u Sarajevu, priopćeno je da je sa 26.787 ili 92,7 posto glasova članova i članica SDP-a kandidat ove stranke za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Bećirović je zahvalio na ukazanom povjerenju članova stranke te istaknuo da s ponosom prihvaća kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

– Danas uime obespravljenih počinjemo naš zajednički put prema pobjedi. To mora biti pobjeda države BiH pod zastavom BiH, jer mi nemamo rezervnu domovinu niti zastavu – naglasio je.

Bećirović je poručio da je bolje "izgubiti izbore govoreći istinu, a ne pobijediti šireći laži". Smatra da je politika veoma ozbiljna djelatnost te da BiH treba ljude koji će je voditi pametno i odlučno.

-Vrijeme je da se spoji mudrost i hrabrost i samo tako BiH može naprijed. Kandidaturu sam prihvatio zbog odgovornosti za našu zemlji i našu djecu i zbog ljudi koji vjeruju u ideje i vrijednosti koje predstavljam – naglasio je Bećirović dodajući kako je "svjestan da slijede politički udari i da će prešutjeti napade na njega, ali ne i na državu BiH".

Podsjetimo, Denis Bećirević je kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 

M.J.