Obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, koji sutra treba doputovati u posjetu Bosni i Hercegovini, mogao biti izvršen atentat, prenosi N1.

Na osnovu dojava iz različitih izvora sigurnosne snage pokrenule su istragu. Trenutno su u tijeku detaljne obavještajne aktivnosti, a nema konkretnih informacija o danu, lokaciji kao ni o načinu izvođenja mogućeg atentata, tvrdi isti izvor.

Zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag, komentirajući dojave o mogućem atentatu na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erogana na Balkanu, izjavio je da turski predsjednik nije osoba koja se boji prijetnji smrću. 

Bozdag se, nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu, oglasio na društvenoj mreži Twitter navodeći da je Erdogan predsjednik Turske, vođa turske nacije, čuvar pravde, hrabar glas potlačenih, onaj koji voli narod, zastavu, domovinu i državu. 

-Dojava atentata na našeg predsjednika nije ništa novo, stalno postoje - rekao je Bozdag. 

Prema njegovim riječima, Recep Tayyip Erdogan nije lider koji će se predomisliti zbog prijetnji ili straha od smrti. On će, naglasio je Bozdag, nastaviti svoj put. 

 

M.J.