Danas oko 15:20 sati jedna skupina Arapa u kojoj su bili jedan muškarac i dvije žene, obavila je muslimanski obred molitve – klanjanje namaza na parkingu iza crkve sv. Jakova u Međugorju.

U razgovoru s hodočasnicima na crkvenom parkingu jedna od žena je na tečnom engleskom kazala: "Ovo nije samo vaša zemlja, ovo ste vi privatizirali novcem!"

Ubrzo  je na poziv građana, na mjesto događaja izašla i policija.

Spomenuta skupina stigla je u Međugorje vozilom albanskih registarskih oznaka kojim su upravljala dvojica albanskih državljana čiji je identitet poznat policiji.

Video možete pogledati OVDJE

Podsjetimo, nadležna tijela Bosne i Hercegovine od prosinca 2017. evidentirala su pojačan pritisak ilegalnih migranata iz Crne Gore, koji je nastavljen i u prvim mjesecima ove godine. Samo u siječnju i veljači 2018. evidentirano je 146 ilegalnih prelazaka državne granice, a od ilegalnog ulaska u BiH odvraćeno je 325 osoba.

Prema dostupnim informacijama, ilegalna migrantska ruta polazi iz Grčke skreće prema Albaniji te iz Crne Gore preko mjesta Nudo ulazi u Aranđelovo i Trebinje u BiH. Ilegalni prihvat migranata bilježi se i u crnogorskoj luci Bar gdje je udio albanskog i bošnjačkog stanovništva dosta velik. Ilegalni koridor kroz Hrvatsku, prema pisanju medija, ide kroz Karlovačku županiju, a u Sloveniju ulazi preko rijeke Kupe.

 

M.J.