Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je u ponedjeljak u Mostaru sjednicu na kojoj je, uz ostalo, bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji u zemlji te analizirano trenutno stanje na svim razinama vlasti.

Najviše vremena posvećeno je razgovoru i aktivnostima oko izbornog procesa. Razgovarano je i o mogućem zajedničkom izlasku stranaka članica HNS-a na predstojeće izbore u BiH, s tim da je napomenuto, kako se dijalog oko nastupa nastavlja.

Predsjedništvo je još jednom potvrdilo svoju ranije donesenu odluku, da se mora doći do kompromisa, kako bi se Izborni zakon izmijenio, sukladno odluci Ustavnog suda.

Predsjedništvo HNS-a je čvrstog uvjerenja kako dužnosnici tog sabora, unatoč raznim krizama na aktualnoj političkoj sceni, trebaju nastaviti dosljednu politiku oko promjena Izbornog zakona.

"Promjenom Izbornog zakona ostvarila bi se institucionalna jednakopravnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini, što je minimum ispod kojeg dužnosnici Hrvatskog narodnog sabora i stranke okupljene oko njega, neće pristati", ističe se u priopćenju HNS-a BiH.

Na sjednici je također dogovorena i Koordinacija unutar HNS-a na nižim razinama vlasti koja je jednoglasno podržana.

 

M.J.