Predsjednik SDA i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović okomio se u četvrtak u Mostaru na Hrvatski narodni sabor i koncert Marka Perkovića Thompsona, održan u znak potore hrvatskim uznicima u Haagu i svim nepravedno optuženim hrvatskim braniteljima.

-Mislim da to Hrvatskom narodnom saboru zaista nije trebalo, to je ipak provokacija. To je jedan ultranacionalist njegovi koncerti su zabranjeni diljem Balkana i trebalo ga je zaustaviti ovdje u Mostaru - izjavio je Izetbegović govoreći o koncertu koji je organizirala Udruga "Hrvatsko srce Nade - Mostar"

Izetbegović je također iznio i zanimljivu opservaciju o  hrvatskoj politici.

-Hrvatska politika ne ide tako daleko, kao ona iz RS. Oni pozitivno uveličavaju, a negativo umanjuju. Slijedi nam borba za istinu i pravdu jer samo na istini možemo izgraditi dobru budućnost. Odnosi Hrvata i Bošnjaka bili su bolji i lošiji. Pomoći ćemo našim susjedima da zaista bude promicatelji europskih vrijednosti. U ime njih morat će se odustati od podrške zločincima, od dvije škole pod jednim krovom, od dva ministarstva za borce/branitelje pod jednim krovom, od dva Mostara pod jednim krovom, od koncerta Thompsona. Vaša borba u Mostaru nama je iz Sarajeva uvijek djelovala nevjerovatno. Mostarci su pružili otpor koji je nadjačao, zato su Mostarci uvijek imali poseban odnos sa Alijom. A raduje me da i Alija ima posebno mjesto u vašim srcima. 'Oni će se umoriti, a mi nećemo', to je bio Alijin odgovor na novinarsko pitanje o ishodu rata - poručio je Izetbegović.

Organizator koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru bila je Udruga Hrvatsko srce Nade Mostar dok je pokrovitelj Odjel za branitelje HVO Domovinskog rata HNS-a i zaklada za pružanje pravne pomoći braniteljima HVO-a.
 

M.J.