Ja nisam odgovorna za pad austrijske Vlade, niti sam na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne Republike Austrije, navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi, piše sarajevski Dnevni Avaz.

Pismom se oglasilo i odvjetničko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da 'označavanjem naše klijentice kao nekoga tko svojom 'fatalnom privlačnošću' utječe na politička događanja odnosno označavanjem kao nekoga tko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti svojim ponašanjem dovesti do 'pada Vlade' jedne od vodećih država Europske unije, ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost'

Podsjetimo, Austriju trese snimka iz vile na Ibizi na kojoj vodeći političari desničarske Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) pokušavaju dogovoriti sumnjive poslove s navodnom ruskom bogatašicom za koju se ispostavilo da je bila mamac, a osim predsjednika stranke Heinz-Christian Strachea i njegove desne ruke Johanna Gudenusa, vidi se i Gudenusova supruga Tajana Gudenus.

Na snimci Tajana Gudenus ništa ne govori, ali ne znači da nema zanimljivu priču.

Tajana Gudenus, rođena Tajčić, kako navodi Deutsche Welle, je Srpkinja, ali njena obitelj je porijeklom iz Hrvatske. U medijima se navodi da su izbjegli u Banja Luku nakon početka rata 1992. godine.

Kako piše tjednik Zeit, njena majka je 'javna bilježnica s odličnim vezama u glavnom gradu bosanskih Srba'.

Johann Gudenus i Tajana Tajčić svjetovno su se vjenčali 2016, a naredne godine upriličeno je tradicionalno pravoslavno vjenčanje u Hramu Hrista spasitelja usred Banjaluke. Jedan od gostiju na vjenčanju bio je i Milorad Dodik, sa kojim se Gudenus često susreće.

Prošle godine je na obilježavanju Dana Republike Srpske, oko kojeg se podiglo puno prašine, Milorad Dodik predao odličja Johannu Gudenusu – za njega, ali i za Heinz-Christiana Strachea, koji nije mogao nazočiti tom događanju.

 

M.M.