Vlada Crne Gore demantirala je kako je crnogorski premijer Duško Marković u Beogradu obećao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije prije važnih datuma, kako je to rekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u utorak.

Iz Vlade Crne Gore priopćili su da premijer Marković nije u tom kontekstu ništa obećao Vučiću, već je govorio o unaprjeđenju položaja srpske zajednice u Crnoj Gori, citiraju RTCG mediji u Srbiji.

-Crna Gora i ova Vlada bit će snažno posvećena, ne samo očuvanju i unaprjeđenju položaja srpske zajednice, nego pažljivom odnosu prema onome što su glasovi ili nezadovoljstvo i primjedbe koje dolaze iz srpske zajednice.

Predsjedniče, želimo da o tim pitanjima razgovaramo s vama i s vašom Vladom. Za taj dijalog nam nisu potrebni posrednici niti političke platforme bilo koje stranke.

Želim vas uvjeriti da je srpski jezik ćirilica ustavna kategorija, da iz budžeta u okviru naših mogućnosti podržavamo i potičemo poziciju srpske zajednice, ali ako postoje problemi, a vjerujem da postoje ako postoji više prostora, spremni smo da zajedno s vama taj prostor širimo i da pronalazimo najbolje odgovore, jer je to u duhu našeg prijateljstva i našeg ukupnog ukupnog interesa - navela je crnogorska Vlada u priopćenju.

Ministarstvo obrane Crne Gore već je reagiralo na optužbe iz Srbije, poručivši im da više nikad neće biti tuđe bitke.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić je, komentirajući prisustvo vojnog izaslanika Crne Gore u RH pukovnika Ivana Mašulovića na proslavi Dana pobjede u Kninu, rekao kako je s Crnom Gorom htio imati najbolje moguće odnose.

-Premijer Duško Marković u Beogradu je rekao da će Crna Gora voditi računa o interesima Srbije i da će se konzultirati sa Srbijom uoči važnih datuma. Hvala vam prijatelji na tome kako vodite računa o Srbiji, srpskom narodu i našim interesima - rekao je Vučić na presici održanoj u utorak u Beogradu na kojoj je izrekao nove skandalozne tvrdnje.

 

M.M.