Izabrani američki predsjednik Donald Trump održao je u New Yorku konferenciju za novinare - prvu nakon izborne pobjede.

-Dijeli nas devet dana od inauguracije. Čast mi je i osjećam se ponizno što ću preuzeti dužnost potpredsjednika. Čast mi je što ću biti uz predsjednika koji će ponovno učiniti Ameriku velikom - rekao je Mike Pence.

-Objavljena su imena većine članova budućeg kabineta predsjednika, a ostali će biti objavljeni u idućim danima. To su ljudi velikog kalibra bez presedana - rekao je Pence.

Osvrnuo se i na pokušaje manipuliranja od strane onih snaga kojima rezultat izbora ne ide u prilog.

-Neki su pokušali oduzeti legitimitet ovim izborima. Neodgovorno je da neke novinske organizacije objavljuju lažne informacije. To se može pripisati pristranosti nekih medija i američkom narodu je toga dosta. Danas se vraćamo pravim vijestima i pravom napretku kojeg je Trump već učinio - rekao je budući potpredsjednik Pence.

I Donald Trump se osvrnuo na spregu obavještajnih agencija i nekih medija.

-Želim zahvaliti novinskim organizacijama koje su danas ovdje. Lažne inforamcije koje su možda pustile obavještajne agencije ili neki drugi su njihova velika mrlja u njihovom radu. To nikada nije trebalo biti napisano. Neke su se novinske agencije suprotstavile lažnim informacijama koje je proizvela jedna tv kuća. Cijenim novinare, neke su novinske organizacije bile objektivne i porasle su mi u očima - izjavio je izabrani predsjednik SAD-a Donald Trump.

 

M.M.