Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je iz Karlovca ponovno komentirao slučaj Josipe Rimac i aferu vjetroelektrane, a naglasio je da je katastrofa da iz sustava cure informacije.

Plenković je rekao da će se sve provjeriti te dodao da ne vidi ništa sporno u odluci ministra zaštite okoliša Tomislava Ćorića.

“Ministri su odgovorni za svoj posao, svatko ima svoju nadležnost, ne može sve Vlada. Sve će se provjeriti, ali ne vjerujem da je Ćorić nešto potpisao da se nije konzultirao. Sa mnom se nije konzultirao, ali nije ni trebao”, kazao je Plenković.

Ističe i kako nema informacija da je Europska komisija tražila očitovanje jer nije bilo studije utjecaja na okoliš.

Odbacio je tezu da su izbori razlog što je odluku o razrješenju državne tajnice Josipe Rimac donio ekspresno, a ranije u slučaju Lovre Kuščevića je oklijevao.

“Bilo je niz političko-medijskih-orkestriranih trešnji s ciljem rušenja Vlade, od fusnote kod ministra obrazovanja do ne znam čega… Gdje su ti procesi?”, rekao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Dodao je se Kuščeviću stavljalo na teret nešto iz prošlih vremena, dok je bio na čelu općine Nerežišća, a ne iz vremena Vlade.

“Ne treba biti doktor prava da se, kad se vide transkripti, donese zaključak. Zato smo reagirali odmah, bez dileme”, objasnio je. Kaže da treba pričekati hoće li Rimac tražiti pravo na 6+6 mjeseci plaće i objašnjava da mu se to ne sviđa, ali da je takav zakon. “Što ja sad tu mogu?”, upitao je.

Plenković je rekao i da ga je razljutilo curenje informacija odnosno pucanje mjera u slučaju. ”Strašno je to, to je moglo izaći iz DORH-a ili policije, sigurno nije iz knjižnice. To je katastrofa, moraju pronaći tko je to”, zaključio je.

 

M.M.