Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro predstavio je na konferenciji za medije nova pojačanja Domovinskog pokreta na parlamentarnim izborima u srpnju. Riječ je o saborskom zastupniku Slavenu Dobroviću, vijećnici u Skupštini Brodsko-posavske županije Ružici Vukovac i vijećniku u Gradskoj četvrti Maksimir-Zagreb Vladi Mariću.

''Nadam se da zajedno možemo pokazati da Hrvatska može ići jednim drugim, poštenim smjerom'', poručio je Škoro.

Ružica Vukovac rekla je na konferenciji da su konstantni odlasci mladih iz Slavonije, ali i cijele Hrvatske, jedan od razloga za njezinu aktivaciju u politici.

Na pitanje s kime o suradnji nakon parlamentarnih izbora, Ružica Vukovac je rekla da nije zatvorena za pregovaranje i dodala da je njoj važan program.

''Treba pričekati kraj izbora i nakon toga procijeniti tko je kvalitetan za suradnju'', kazala je Vukovac.

''Ja sam uvijek pristalica toga da se ne ide u suradnju pod svaku cijenu. Ako je to za boljitak Hrvatske, ja sam za preuzimanje odgovrnosti, ali ne pod svaku cijenu'', poručio je Slaven Dobrović.

Kada je riječ o žetončićima i prebjezima u druge stranke, Škoro je rekao da bi zastupnici u Saboru koji napuste svoju stranku nakon toga trebali predati mandat.

Miroslav Škoro komentirao je I aferu vjetroelektrane, ali i način na koji se premijer Andrej Plenković ponio u novonastaloj situaciji s tom aferom.

''Ima ona uzrečica – kako siješ, tako žanješ. Rekao bih da je bitno da javnost shvati da ne može premijer Vlade koja je vladala četiri godine i šef, kako kaže, najjače stranke u Hrvata tražiti izuzeće odgovornosti. Ta odgovornost ide prema njemu. Ja sam jedan od onih koji može donositi odluke, ali se prije toga dobro konzultiram i trudim se ne dovesti u situaciju kakvu se doveo Plenković i nikad se ne bih mogao dovesti u takvu situaciju jer ispada da premijer ne zna što se događa'', rekao je.

Smatra da je ova posljednja afera ''samo vrh sante leda''. ''Mislim da je to dio uhljebničkog mentaliteta koji nas tišti već godinama'', poručuje šef Domovinskog pokreta, piše Dnevnik.hr.

Otkrio je i zašto su propali pregovori s Marijanom Petir.

''Vrlo smo ugodno razgovarali u nekoliko navrata i ne bih to sada ovdje komentirao. Želim joj svaki uspjeh. Ona je odabrala svoj put, citiram, 'ne želeći dodatno dijeliti desnicu''', rekao je Miroslav Škoro i dodao: ''Mi smo bili spremni da ona bude naša perjanica u Domovinskom pokretu. To je samo stvar njezine osobne odluke i procjene''.

 

M.M.