Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je jutros nove informacije o epidemiji koronavirusa u Hrvatskoj, koja je dosad uzrokovala tri smrtna slučaja.

- Od jučer u 16 sati imamo 56 novih detektiranih bolesnika od Covida-19 što ukupno znači da imamo 551 bolesnika. To znači da je u protekla 24 sata detektirano 70 novih bolesnika. Nažalost, ukupno su tri osobe dosad preminule od koronavirusa, ali ih je 37 dosad ozdravilo - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš koji je izrazio sućut obiteljima dva bolesnika koji su jučer preminuli.

Ministar Božinović najavio je da će se posebna pozornost posvetiti situaciji u trgovinama, a sada i na tržnicama na kojim se otvaraju specijalizirane trgovine.

 - Drugo izuzeće odnosi se na trgovine koje prodaju građevinski materijal na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a to je zbog saniranja posljedica potresa.

Također mi ćemo pokušavati sve više opuštati mjere kako bismo najoptimalnije odgovorili na sve izazove krize koronavirusa - rekao je Božinović.

Uoči današnje pres konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak govorio je o rastu krivulje oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

Predstavnik Crvenog križa upozorio je građane da ne otvaraju vrata lažnim volonterima koji traže novac za svoje usuluge:

  - Crveni križ je na raspolaganju svojim građanima, ali morate znati da mi nismo kurirska služba - napomenuo je.

 

M.M.