Afera masoni danima trese Hrvatsku. Nakon ostavke glavnog državnog odvjetnika mnogi se pitaju tko je sljedeći. Bivši saborski zastupnik, Damir Kajin, smatra da zbog propusta oko Jelenića treba smjeniti šefove obavještajnih službi, te da se sa Nikicom Gabrićem mora pozabaviti DORH.

-Prvi Milanovićev posao trebao bi biti smjena svih šefova obavještajnih službi. Zbog čega? Zbog glavnog državnog odvjetnika. Šefa DORH-a treba razriješiti Vlada, odnosno, Sabor. Pa kako je moguće da službe nisu znale da je šef DORH-a mason? Jer su nesposobne, a nesposobni ljudi ne smiju ih voditi!, istaknuo je Kajin komentirajući aferu masoni za Direktno.hr

Podsjeća i kako je punih 20 godina bio član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, te “upire prstom” u Nikicu Gabrića.

-Usput, u DORH-u neka se 'pozabave' Nikicom Gabrićem koji je tražio uhićenje novinara. Ne bi me iznenadilo da pola Vlade, predsjednikovih savjetnika... - radi za inozemne službe!

Svakoga suca, državnog odvjetnika, ali i odvjetnika treba pitati jesu li članovi koje udruge i ako jesu - koje. Pa ako se pokaže veza, sve presude treba revidirati! Paralelni sustav ne smije funkcionirati!, poručuje Kajin.

Osvrnuo se I nan eke aktivnosti Ivana Jakovčića i Nikice Gabrića.

-Svojedobno su Jakovčić i Gabrić pregovarali o kupnji Opće bolnice u Rovinju koja 'leži' na najatraktivnijem prostoru zapadne obale Istre. Jesu li u tome društvu i neki istarski tajkuni? Ako da, koji su?

POA - lovite 'kapitalce', a ne 'srdelice'! Jedino što je gore od umiješanosti pravosuđa u tajna društva, to je kada je na čelu lože bio najmoćniji hrvatski izdavač, pokojni Marijan Hanžeković, rekao je.

Podsjetio je I na slične primjere ranije viđene u Italiji.

-Da vas podsjetim: kada je krenula borba protiv mafije u Italiji? Onda kada je raskrinkana tajna loža P2! Tada se spoznalo da je 900 njihovih članova dio vladajućih struktura, medija, generalštaba, menadžmenta, pravosuđa...

Ako se Hrvatska želi boriti protiv korupcije i nepotizma, ovo joj je idealna prilika', zaključuje Damir Kajin u izjavi za Direktno.

 

M.M.