Komenirajući današnju inauguraciju i predsjednički mandat Zorana Milanovića, bivši ministar obrane Ante Kotromanović gostovao je sinoć u RTL Direktu, gdje je kazao kako će kohabitacija Zorana Milanovića biti dobra.

-Što se tiče nove političke ere, nadam se da će se nešto promijeniti. On je drukčiji tip od predsjednice i nadam se da će uozbiljiti priču, da će imati stav o ozbiljnim stvarima. Da će biti čvrst kad treba, biti ponizan kad treba. Mislim da treba biti čvrst prema velikosrpskoj i velikomađarskoj politici, ali i prema politici velike Italije. Vjerujem da će zastupati nacionalne interese, jer ima potrebno iskustvo. Vjerujem i da će razviti gospodarstvo. Također, jedno od pitanja bit će odnos sa Slovenijom i mislim da će relaksirati odnose, sredit će se u odnosu na ovo sad, kazao je Kotromanović u RTL Direktu

O skromnoj inauguraciji kaže da Milanovića ne može zamisliti da hoda uz fanfare i da mu se ljudi klanjaju.

-Mislim da je dobro što se odlučio za ovakav tip inauguracije. Teško mi je predvidjeti što će to biti “normalno”, ali mogu reći da će kohabitacija s Plenkovićem biti dobra. No, prije svega, obojica moraju gledati interese Republike Hrvatske, to je primarno obojici. Oko toga se moraju svađati. Bit će to nježna kohabitacij”, smatra Kotromanović.

Komentirao je I mogućnost ulaska u savjetnički tim novog predsjednika.

-Kako stvari stoje danas, baš i ne, ali ako misli da mu trebam pomoći, tu sam, zaključio je.

 

M.M.