Ivan Anušić, kandidat za potpredsjednika HDZ-a u stožeru Andreja Plenkovića, na izlasku iz Banskih dvora najavio je da će predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u subotu predstaviti svoj program za unutarstranačke izbore.

Komentirajući nedavne izjave iz dvaju HDZ-ovih izbornih stožera kazao je da je kampanja krenula žestoko.

-To se ponijelo na početku, ali će se spustiti. Ne smije se tako nastaviti, spustit će se lopta na zemlju, ustvrdio je Anušić.

Dodao je da postoje suprotstavljena mišljenja, ali da u tim mišljenjima kandidati trebaju "uvijek gledati i paziti na jedinstvo stranke i na osobe kojima se obraćaju".

Izjavio da u suprotnom stožeru ne vidi krivce za gubitak HDZ-a na predsjedničkim i parlamentarnim izborima te da ne želi nikoga optuživati, jer je priča oko izbora završena.

-Ja sam rekao tko je krivac za izgubljene izbore, podnijeli smo tu odgovornost, ja kao šef stožera i svi oni koji su bili involvirani. Da se moglo više, moglo se, očito se nije i to je to, kazao je.

Ustvrdio je da su izbori izgubljeni neovisno o tome tko je koliko bio aktiviran, a da se to jasno vidi ako se izlistaju događanja, izjave članova HDZ-a, njihove profile na društvenim mrežama

 

M.M.