Petar Škorić, prvi čovjek splitskog HDZ-a na početku se kampanje jasno opredijelio za neutralnu poziciju kad su u pitanju aktualni unutarstranački izbori, a zatim je potpuno neočekivano osvanuo na listi Mira Kovača. Kad su ga, zbog te činjenice, u medijima svrstali kao Plenkovićeva političkog protivnika, uslijedio je novi preokret?! Na Facebooku je objavio da podupire kandidaturu aktualnog predsjednika HDZ-a za novi četverogodišnji mandat.

-Još od najave procesa unutarstranačkih izbora držao sam, kao i danas, da je besmisleno izjašnjavati se o potpori bilo kojem kandidatu dok sam proces nije niti započeo. U ovom trenutku, kada je jasno vidljivo koji će kandidati izaći pred birače i zatražiti povjerenje, smatram da je vrijeme izraziti svoj stav i dati potporu onome za kojeg smatram da je najbolje rješenje u ovom trenutku za našu stranku. Zato želim izraziti svoju potporu predsjedniku Vlade Republike Hrvatske i trenutnom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice AndrejuPlenkoviću u utrci za novi mandat na čelu HDZ-a, objavio je Škorić na Facebooku.

Inače, na web stranici Plenkovićevih oponenata 'Pobjednički put' od početka je stajala potpisna lista Petra Škorića kao kandidata za potpredsjednika HDZ-a, ali je ona preko noći netragom nestala...

Očito je njegova odluka razjarila dio HDZ-ovaca koji od jutros Plenkoviću šalju snimke kako kidaju Škorićev listić za prikupljanje potpisa za stranačku kandidaturu, javlja N1.

 

M.M.