Netko tko relativizira Beljakov tweet o političkim ubojstvima Udbe ne zaslužuje biti saborski zastupnik, a pogotovo ne može biti predsjednik hrvatske Vlade smatra zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić

- Politički je licemjerno, neodgovorno, zabrinjavajuće, ali i opasno da bilo tko relativizira sporni tweet Kreše Beljaka o političkim ubojstvima Udbe kao što je to napravio predsjednik SDP-a Davor Bernardić - izjavio je za Jutarnji list zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić.

Nastavlja kako “osoba koja takvo ponašanje opravdava tek “osebujnim stilom” ne zaslužuje biti ni saborski zastupnik, a pogotovo ne može biti predsjednik hrvatske Vlade.

- Relativiziranje vraćanja Hrvatske u vremena kada su političke egzekucije bile sredstvo protiv onih koji su drugačije mislili, zastrašujuće je pogotovo kada to radi osoba koja pretendira biti predsjednik Vlade RH - kazao je Brkić uz tvrdnju kako se “na svu sreću to nikada neće dogoditi i to ne samo zbog zadnjeg licemjernog istupa”.

- Ako nekome još nije jasno zašto Bernardić nikada neće postati premijer neka pogleda i njegov zadnji katastrofalni govor gdje je pokazao da je političar bez ikakva formata - zaključio je u ekskluzivnoj izjavi za naš list drugi čovjek HDZ-a.

Podsjetimo, Bernardić je tweet Kreše Beljaka o političkim ubojstvima Udbe ocijenio nepromišljenim.

- On se za to ispričao, očito je pogriješio i tu bih stao. Beljak ima osebujan stil, no, vrijeme je da se kao društvo i kao normalni političari koji vode računa o tome kako će ljudi živjeti sutra, okrenemo prema budućnosti. Iskreno, dosta mi je povijesnih podjela, dosta je vraćanja u prošlost koja nas dijeli kao narod i skreće fokus s pravih problema poput iseljavanja, siromaštva, lošeg stanja u zdravstvenom sustavu - rekao je predsjendik SDP-a gostojući na HR-u i dodao kako relativizacija političkih ubojstava nije dobra.

 

M.M.