Nakon što je predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović tijekom predizbornog skupa u Pločama izjavio da je demografska mjera "na primjer da kandidat za predsjednika RH izbjegava loše društvo", stigao je odgovor iz HDZ-a.

Izjavom je Milanović aludirao na aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović i njezino, po njemu,navodno sporno pojavljivanje na rođendanskoj proslavi Milana Bandića.

Međutim, nije trebalo dugo čekati na odgovor iz HDZ-a. Na Facebooku su ponovili Milanovićevu rečenicu uz dodatak da govori o samom sebi. Sve su potkrijepili njegovim fotografijama s bivšim SDP-ovcima kojima se sudi ili su osuđeni zbog raznih kaznenih djela.

Na dvije fotografije je s bivšom sisačko-moslavačkom županicom Marinom Lovrić Merzel, kojoj se sudi za niz malverzacija, od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, pretplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć u Sisku i trošenje javnog novca na privatne zabave te s aktualnom sisačkom gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček, koju također prate afere.

Na trećoj fotografiji je s bivšim vukovarskim gradonačelnikom Željkom Sabom, osuđenim zbog podmićivanja gradske zastupnice, koji je nakon zatvora izabran za šefa vukovarsko-srijemskog SDP-a.

 

M.M.