Velimir Bujanec u novom se statusu objavljenom na društvenim mrežama osvrnuo na dolazak Zdravka Mustača na izdržavanje kazne u Hrvatsku, te poručio kako se to može dovesti u vezu i s njegovim uključivanjem u predizbornu kampanju svoga zaštitnika i predsjedničkog kandidata ljevice Zorana Milanovića, inače velikog protivnika izručenja Perkovića i Mustača njemačkom pravosuđu.

-Njemačka je zloglasnog Zdravka Mustača izručila Hrvatskoj, taman na vrijeme da se uključi u predizbornu kampanju svoga zaštitnika i predsjedničkog kandidata ljevice Zorana Milanovića! Bivši SDP-ov premijer u povijesti će ostati upamćen po pokušaju zaštite osuđenih udbo-ubojica, tzv. Lexu Perković, a Njemačka mu sada vraća dug...

Osvrnuo se i na Glavaševu potporu Milanoviću.

-Tko zna, možda se Milanović požurio predati potpise, kako ga nakon povratka Mustača, još netko poput Glavaša ne bi “počastio” svojom potporom?!, zaključio je Bujanec.

Podsjetimo, bivši čelnik jugoslavenskih tajnih službi Zdravko Mustač, koji je u Njemačkoj zajedno s Josipom Perkovićem osuđen za sudjelovanje u ubojstvu emigranta Stjepana Đurekovića, u četvrtak rano poslijepodne je izručen Hrvatskoj.

Mustač je u Zagreb stigao redovnim letom iz Münchena, a potom je zaprimljen u Centar za dijagnostiku remetinečkog zatvora. Nakon stručne procjene naknadno će biti raspoređen u neku od kaznionica gdje će odslužiti ostatak od 40-godišnje zatvorske kazne.

 

M.M.