Pri postupanju policijskih službenika, koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija, jučer poslijepodne u Gorskom kotaru blizu Tuhobića ozlijeđen je strani državljanin, za kojeg se pretpostavlja da nezakonito boravi u Hrvatskoj. U Kliničkom bolničkom centru u Rijeci pružena mu je hitna medicinska pomoć.

Na mjestu događaja u subotu je proveden očevid te su, kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice događaja, uključene sve nadležne službe. Iz policije su naveli da je  zbog tog događaja glavni ravnatelj policije uputiti u Policijsku upravu primorsko-goransku stručni tim Ravnateljstva policije, kao potporu službama na terenu.

- Danas oko 17 sati hrvatska policija je postupala u zaštiti hrvatske granice i došlo je do postupanja u blizini Tuhobića na nepristupačnom terenu prema skupini migranata. Policijski službenici su sprečavali prelazak skupine koja se najvjerojatnije željela domoći Slovenije. U tom postupanju je jedan migrant ozlijeđen. Prema dosadašnjim saznanjima, vjerojatno je došlo do ozljeđivanja radi upotrebe vatrenog oružja. Po tome će postupati nadležno Županijsko državno odvjetništvo koje će provesti očevid, a jedan dio stručnog tima Ravnateljstva policije već je došao u Rijeku. Ostali će doći sutra, izjavio je u subotu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dodao je kako je bio u KBC-u Rijeka i razgovarao s liječnicima koji su migranta zbrinuli i operirali. Radi se o težoj ozljedi, naglasio je i za takva pitanja novinare uputio na liječnike. O detaljima, kazao je, ne može govoriti dok su u tijeku i očevid i inspiciranje od strane tima Ravnateljstva policije.  Samo je kazao da su ostali migranti u policijskoj postaji, njih petnaestak.

 

M.M.