HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić izjavio je u petak uoči koalicijskog sastanka u Vladi da HNS nije zadovoljan statičkim djelovanjem premijera Andreja Plenkovića, dodavši da je povećanje plaća u obrazovanju politički prioritet HNS-a.

-Središnji odbor HNS-a donio je odluku da su plaće u prosvjeti politički prioritet. Jednako tako, i dalje vjerujemo u dijalog i da će se novci osigurati, izjavio je za N1.

Upitan kakvi će biti potezi HNS-a ako Vlada ne udovolji zahtjevima za povećanjem plaća, Batinić je kazao kako Središnji odbor HNS-a može donijeti odluku o izlasku iz koalicije.

-Jednako tako na Središnjem odboru donijeli smo odluku o ulasku u ovu koaliciju, pa tako Središnji odbor može donijeti i odluku o izlasku iz koalicije, rekao je Batinić.

Podsjetimo, na "sindikalno ponašanje" ministrice Divjak i njezinog stranačkog šefa Ivana Vrdoljaka prevršilo svaku mjeru, dao je do znanja i ministar financija Zdravko Marić, potvrdivši kako se pregovori najčešće svode na ucjene.

– Često čujemo “ako mi to ne ispunite, neću dići ruku u Saboru” i slično. Gospodo, javne financije smo stabilizirali i moramo ih nastaviti odgovorno voditi –poručio je jučer ministar Zdravko Marić.

 

M.M.