U Banskim dvorima održan je sastanak premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima stranaka vladajuće većine. Iz Vlade kažu da je riječ o konzultacijama uoči predstojeće sjednice Hrvatskoga sabora, ali da se razgovaralo i o drugim aktualnim temama. Zanimljivo je kako su SDSS na sastanku predstavljala čak dva predstavnika - Milorad Pupovac i Boris Milošević.

Na sastanku su među ostalima, bili predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predstavnici SDSS-a, Milorad Pupovac i Boris Milošević te čelnici HNS-a i HSLS-a, Ivan Vrdoljak i Darinko Kosor, kao i predstavnik talijanske nacionalne manjine, potpredsjednik Sabora Furio Radin.

O odlasku SDSS-a iz vladajuće koalicije, sudeći prema neslužbenim informacijama, nije bilo riječi. Odluku o tome trebao bi donijeti Glavni odbor stranke. Istodobno, snažan je pritisak braniteljskih udruga i desnog krila HDZ-a na Plenkovića a sve s ciljem da se Pupovac ispriča ili odstupi iz vladajuće većine.

Predsjednik Vlade Andrej  Plenković jučer posljepodne sastao se s predstavnicima HNS-a. Nakon tog sastanka Ivan Vrdoljak izjavio je kako vjeruje da će se ispraviti nepravde u koeficijentima složenosti poslova za učitelje i profesore.

 

M.M.