Klub zastupnika HDZ-a dao je jednoglasnu potporu Ivanu Malenici, kojega je premijer predložio kao novoga ministra uprave. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić kazao je da su, kao što je premijer i najavio, potrebna kadrovska osvježenja u Vladi. 

- Na tom tragu svakako je i gospodin Malenica. On ispunjava sve reference za ministra i Klub ga je onda jednoglasno podržao, kazao je Bačić.

Istaknuo je i da nije bilo riječi o drugim ministarskim pozicijama.

-Dogovoreno je da ćemo do kraja mjeseca sazvati izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora na kojoj bi se odlučivalo o imenovanju novih ministara u Vladi RH, istaknuo je.

Odgovarajući na pitanje koliko bi ministara obuhvatila rekonstrukcija, Bačić je tek kazao da je Predsjedništvo HDZ-a dalo potporu predsjedniku da nakon analize o radu ministarstava predloži rekonstrukciju Vlade.

-Na Klubu zastupnika nije bilo riječi o broju ministara koji bi bili razrješeni, odnosno imenovani, već je data potpora Kluba premijertu da to sam predloži Predsjedništvu stranke, koalicijskim partnerima, a onda da se i na Klubu to utvrdi, rekao je.

Nije želio spekulirati o ministru Goranu Mariću.

-Predsjedništvo stranke dalo je potporu predsjedniku Vlade da on odredi koja su to ministarstva koja će ići u rekonstrukciju, rekao je.

Istaknuo je da se čuo s predsjednicima klubova vladajuće većine u Saboru, prije nego je predsjednik Vlade obavijestio javnost, i da su oni dali potporu Malenici za ministra uprave. Potom je dodao da je stav i HDZ-a i koalicijskih partnera da treba što prije napraviti rekonstrukciju Vlade.

 

M.M.