Prema trenutnom stanju na pretežito otužnoj političkoj sceni u Hrvata, samo se jedan političar ističe beskompromisnošću, čestitošću, iskrenim domoljubljem i čovjekoljubljem, za koga znamo da ne će izdati hrvatske nacionalne interese i da ne će odstupiti od svojih stavova, a to je, dakako, naš general – Željko Glasnović.

O njegovu ratnom putu ne treba puno reći, već je dovoljno istaknuti sljedeću crticu; naime, general Glasnović je sudjelovao u bitci na Kupresu u travnju 1992., gdje je bio teško ranjen pored srca. Suborci su ga uspjeli izvući preko Bugojna do franjevačkog samostana na Šćitu u Rami, odakle je konačno prebačen u Split. Dva mjeseca nije bio u borbama, no pobjegao je iz splitske bolnice i vratio se na kupreško ratište. Dakle, teško ranjen, na rubu smrti, i umjesto da je ostatak rata proveo u bolničkoj postelji na sigurnom, on bježi i vraća se boriti za svoju domovinu. Svaki daljnji komentar bi bio u potpunosti suvišan.

Željko Glasnović se kao političar, i to jedan od rijetkih, dovoljno iskazao u Hrvatskome saboru revnosno zastupajući hrvatsko iseljeništvo, a o njegovoj popularnosti među Hrvatima izvan domovine dovoljno govori činjenica da je s vlastitom listom uspio uzeti mandat HDZ-u na izborima 2016. godine.

Dakle, takvoga bismo čovjeka voljeli vidjeti kako u Bruxellesu zastupa hrvatske nacionalne interese. General tečno govori engleski i francuski, a već znamo da nema dlake na jeziku, pa kao što domaćim pizdekima kaže što ih ide, nesumnjivo će to činiti i europejskim štipoguzcima. Također, malo je poznato da general Glasnović nije primio ni jednu saborsku, zastupničku plaću, već se iste odrekao u korist djece koja su izgubila oba roditelja.

Svaki domaći političar, kad eure preračunamo u kune, ima praktički stotinu tisuća razloga za odlazak u europarlamentarne klupe, stoga sva obećanja i zaklinjanja u hrvatske nacionalne interese treba uzeti ne sa zrnom, već sa grumenom soli. Usudili bismo se reći da jedino za generala znamo da tamo ne ide radi ogromne plaće. Naposljetku, znamo tko će se najviše i do u beskraj boriti za, primjerice, proglašenje isključivog gospodarskog pojasa, te slične hrvatske nacionalne interese, jer, tamo šaljemo ljude kako bi branili hrvatske interese, a ne njemačke, francuske ili čije već.

Dakle, Hrvatice i Hrvati, kako u Domovini tako i izvan nje, na europarlamentarnim izborima zaokružiti listu broj 4 i kandidata pod rednim brojem 4 – generala Željka Glasnovića.

 

I. Perić