Misterij nestalog spisa o elitnoj prostituciji, ako je vjerovati Jutarnjem listu, iznenada je rješen. Međutim, s medijskom informacijom o ovoj temi nastavljaju se i ranije započeta medijska "pakiranja"...

"Misterij nestalog spisa Državnog odvjetništva o Milijanu Brkiću i kompromitaciji tajnih mjera u slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine riješen je na pomalo blesav način: nakon mjeseci intenzivnog traganja za papirom koji se bavi povezanosti potpredsjednika Hrvatskog sabora i HDZ-a s odavanjem informacija u istrazi slučajno je pronađen u arhivu Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu", piše Jutarnji list, tvrdeći kako je spis zapravo o Milijanu Brkiću, a ne o "elitnoj prostituciji" koju je Brkić, kao službena osoba i zamjenik ravnatelja policije tada istraživao.

Sudski spis koji je okončan sudskim epilogom i pravomoćnom sudskom presudom je, čini se, "izgubljen prilikom preseljenja" i u pet je mjeseci tako prošao zanimljivo putovanje od "namjernog nestanka" do "slučajnog pronalaska".

Naravno, riječ je o spisu za koji je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić naredio rekonstrukciju i detaljnu pretragu cijelog arhiva kako bi utvrdili gdje se nalazi "slučajno" zametnuti ostatak spisa. 

Zanimljivo je da Jutarnji list svojim pisanjem dovodi u navodnu vezu zamjenika predsjednika HDZ-a i nestanak spisa ali niti u jednom trenutku ne odaje tko je osuđen zbog "probijanja mjera" u istraživanju "elitne prostitucije", tko je tada ostao bez posla, kakve su veze te osobe s menadžerskom strukturom Jutarnjeg lista a kakve s aktualnim vodstvom Ministarstva unutarnjih poslova.

Brkić: Ova je priča reciklirana već nekoliko puta

Podsjetimo, potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, svojevremeno je kazao kako je "žalosno" da njega terete za probijanje mjera u akciji koju je 2011. vodio kao zamjenik ravnatelja policije, a rezultirala je uhićenjima i sudskim epilogom.

-Ja razumijem vašu potrebu da imate informaciju, ali i morate i vi razumjeti mene, da ne smijem na bilo koji način odavati sadržaj razgovora. Razgovarao sam s glavnim državnim odvjetnikom, dao sam izjavu ponovno na okolnosti iz 2011. Ono što je smiješno, mogu reći i žalosno, da ja koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju, u konačnici je rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sad sam pozvan ponovno da dajem izjave na te okolnosti i da se mene sumnjiči da sam ja probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije te akcije - kazao je Brkić.

Na pitanje radi li se o političkoj hajci Brkić je kazao:

-Pustite sad političke hajke na mene, možda je usmjerena i prema HDZ-u, samo je zanimljivo je da se ta priča ponovno ponavlja, a reciklirana je već nekoliko puta - zaključio je Brkić nakon što je u listopadu prošle godine dao iskaz DORH-u.

 

R.H.