Pavle Kalinić pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba smatra da iza prosvjeda u Srbiji stoji neka obavještajna organizacija izvana.

- Uvijek imate sto ljudi za, sto protiv i četiri milijuna nezainteresiranih. Sve je krenulo kao građanski prosvjed, a sada se desnica s Obradovićem želi izdignuti kroz prosvjede - kazao je Kalinić u izjavi za N1.

Vjeruje da se ovim prosvjedima Vučića pokušava disciplinirati.

- Srbija je u neizvjesnoj situaciji, ako Vučić prizna Kosovo on pada, a postoji mogućnost da onda i Vojvodina traži autonomiju. Na ovom prostoru se prelamaju različiti interesi. Organizacija ovog prosvjeda mora biti ozbiljna, vjerojatno postoji pomoć sa strane jer se želi dovesti u red Vučića da radi što treba raditi ili žele dovesti novu ekipu koja će bolje slušati - istaknuo je.

Osvrnuo se i na vježbu evakuacije Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

- Riječ je o ozbiljnoj vježbi ozbiljne države. Oni ne žele ništa prepustiti slučaju. Izašli su s veleposlanstvom iz centra grada, vrlo blizu su zračnoj luci, imaju svoju strategiju i znaju što se može prevenirati, a što ne. To je razlika između SAD-a i Hrvatske, oni razmišljaju pedeset godina unaprijed, a mi nismo u stanju razmišljati ni 15 minuta - zaključio je Kalinić.

 

R.H.