Saborski zastupnik i čelnik SDSS-a Milorad Pupovac nije došao na današnji sastanak vladajuće koalicije u Banskim dvorima.

Koga nema bez njega se može, istaknuo je politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević, komentirajući najavu mogućeg izlasku SDSS-a iz vladajuće koalicije.

- Svatko može raditi što hoće, koalicija je stabilna, većina u Saboru stabilna, neće biti problema za projekte koje smo zacrtali. Očekujemo da ćemo razgovarati i čuti salve nezadovoljstva SDSS-a - istaknuo je Kuščević.

Pupovac: Previše se toga nakupilo

Podsjetimo, SDSS na sjednici Predsjedništva stranke, održanoj u ponedjeljak, nije odlučio napustiti vladajuću koaliciju, već je ovlastio predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i Klub zastupnika SDSS-a da o cjelokupnoj situaciji razgovaraju s koalicijskim partnerima.

Predsjednik kluba SDSS-a Boris Milošević na konferenciji za novinare nakon jučerašnje sjednice je rekao da je Predsjedništvo stranke raspravljalo o odnosima u koaliciji i statusu stranke.

- Donesen je zaključak da smo došli do krajne granice do koje možemo ići kao stranka, da smo došli do crte koju ne možemo prijeći u svrhu obrane temeljnih demokratskih vrijednosti, vladavine prava, slobode medija, međunarodnih obveza RH, prava srpske manjine i svega onog što je s Vladom dogovoreno i potpisano i usvojeno u operativnim programima koji se tiču srpske nacionalne manjine - rekao je Milošević.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac je najavio još prošle srijede da će odmah nakon lokalnih izbora u Ličko-senjskoj županiji vrh stranke raspravljati o ostanku u vladajućoj koaliciji.

- Previše se toga nakupilo, a sada je na stranačkom vodstvu da odluči što ćemo dalje. To je rezultat duljeg i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga i to je poruka koju smo morali poslati, izjavio je Pupovac još prošlog tjedna za Media servis.

 

M.M.