HDZ-ova koalicija pobijedila je na nedjeljnim prijevremenim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije, no dobila je gotovo upola manje glasova nego na redovnim lokalnim izborima prije nepune dvije godine.

Prema potpunim, ali još uvijek neslužbenim rezultatimaprijevremenih izbora za Ličko-senjsku županiju koalicija HDZ-HSU, HSP/AS-HBS osvojila je 35,42 posto glasova, dok je lista na čelu s Darkom Milinovićem osvojila 20,43 posto. HSP je osvojio 17,15 posto , Ante Dabo 9,81%, a SDSS 5,36%. Izborni prag nisu prošli: SDP (3.95%), Živi zid (3,06%), HSLS/HNS (2,79%) i stranka Milana Bandića (1,99 %). 

U novom sazivu Županijske skupštine Ličko senjske županije bit će 13 vijećnika koalicijske liste predvođene HDZ-om, 7 s liste Darka Milinovića, 6 vijećnika HSP-a, 3 s liste nositelja Ante Dabe, te dva s liste SDSS-a.

Na redovnim lokalnim izborima u svibnju 2017.,lista HDZ-a s Milinovićem osvojila je 18 mandata, NL Karla Starčevića sedam,  SDP tri, SDSS dva i jedan mandat HSLS. Na izbore je izašlo gotovo 60 posto birača.

- HDZ je pobijedio na izborima za Ličko-senjsku županiju, objavio je Marijan Kustić (HDZ) Zahvalio je svima koji su glasovali za ovu listu te poručio kako će pokušati dobiti povjerenje i ostalih.

-HDZ je najjača politička opcija u županiji i tako će zasigurno biti i ubuduće. HDZ će imati svog predsjednika Županijske skupštine - istaknuo je.

Najavio je kako će već sutra početi raditi i spremati se za županijsku skupštinu te napomenuo kako je otvoren za suradnju sa svima.

-Najprije trebamo razgovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima za formiranje skupštine - poručio je. 

Čestitke HDZ-u uputio je i Darko Milinović.

-Čestitam HDZ-u i koalicijskim partnerima, svima vama na fer utakmici i hrabrosti. Okupio sam ljude koji su se bili spremni usprotiviti najjačoj stranci u državi i u županiji - rekao je Milinović.

Kazao je i kako je njegova lista najjača u Gospiću, a da su prevagu pobjedi HDZ-a donijeli rezultati u Senju. 

-Vodili smo političku bitku s vrhom države, s vrhom HDZ-a - zaključio je Milinović.

 

M.M.