Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović odlučila je zahvaliti se svom dosadašnjim savjetniku za unutarnju politiku Mati Radeljiću, ali on odbija sam podnijeti ostavku, saznaje N1.

- S obzirom da navedena odluka nije donesena, isto ne možemo komentirati. Nadalje, a prema dosadašnjoj praksi, o svim odlukama predsjednice Republike, bilo vezano uz razrješenja ili imenovanja u Uredu predsjednice Republike, bit ćete pravovremeno obaviješteni - odgovorili su iz Ureda predsjednice.

Mate Radeljić najdugovječniji je predsjedničin savjetnik i s njom je na Pantovčaku od prvoga dana.

Mate Radeljić je osoba bliska bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku a njegovo ime je svojevremeno vezano uz aferu oko njegovog nekadašnjeg poslodavca Željka Biloša. Zanimljivo je da je Radeljićev raniji poslodavac bio i Branimir Glavaš, koji je medijskim prozivkama na račun zamjenika predsjednika HDZ-a, Milijana Brkića, otvorio aferu "SMS".

Radeljićevo ime spominjalo se najčešće u kontekstu kritika koje je predsjednica upućivala na račun rada Vlade i Andreja Plenkovića, pa bi i njegov odlazak mogao biti motiviran željom Kolinde Grabar-Kitarović da popravi odnose s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem.

Podsjetimo, nakon ostavke savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost Vlade Galića, dio medija je objavio, pozivajući se neslužbene izvore, da je vrh HDZ-a od predsjednice Republike ultimativno zatražio odlazak Galića i Radeljića sa savjetničkih pozicija.

Kako se neslužbeno saznaje, oko angažmana u Uredu predsjednice obavljen i razgovor s bivšom novinarkom HTV-a, Nove TV, Al Jazeere Balkans i RTL-a Mirjanom Hrgom, kao jednom od kandidatkinja.

 

M.J.