Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na pitanje novinarke N1 razmišlja li o ostavci zbog afere SMS, tek je kratko poručio: “Nikako”.

-Sve na tu temu sam rekao još jučer - izjavio je Brkić.

Podsjetimo, Brkić je u četvrtak poručio, vezano uz ostavku savjetnika predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlade Galića, kako ne želi sudjelovati “u tom cirkusu laži i konstrukcija”.

-Žalosno je da u našoj državi nije važno tko su počinitelji kaznenih dijela i tko je pravomoćno osuđen, već tko se s kim susreo i popio kavu. Ne želim sudjelovati u tom cirkusu laži i konstrukcija - rekao je Brkić očito aludirajući na nejednak kriterij .

Podsjetimo, savjetnik predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić podnio je ostavku iz moralnih i etičkih razloga, koju će Kolinda Grabar-Kitarović, kako je kazala, prihvatiti.

Galića se naime javno prozivalo zbog "dvije kave" popijene sa osumnjičenim Franjom Vargom, dok se Milijanu Brkiću, uz poznanstvo s Vargom, na teret stavlja i kumstvo sa uhićenim Blažom Curićem.

Zanimljivo, novinari su jučer pitali i ministra obrane Damira Krstičevića hoće li dati ostavku zbog medijskih napisa o razgovorima SAD-a i Izraela o nabavci hrvatskih zrakoplova.

Promatrači medijske scene sarkastično zamjećuju kako bi se pred pitanjem o ostavci mogla naći i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

- Još nedostaje novinsko pitanje predsjednici Republike, hoće li dati ostavku zbog toga što je Milanu Bandiću u bolnicu slala plišane medvjediće a on je u međuvremenu optužen - sarkastično zamjećuju promatrači medijske scene u Hrvatskoj.

 

J.Zd.