Komentirajući ostavku savjetnika predsjednice Republike za obranu i nacionalnu sigurnost Vlade Galića, potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je kako je žalosno da u našoj državi nije važno tko su počinitelji kaznenih djela i tko je pravomoćno osuđen, već tko se s kim susreo i popio kavu.

-Žalosno je da u našoj državi nije važno tko su počinitelji kaznenih djela i tko je pravomoćno osuđen, već tko se s kim susreo i popio kavu. Ne želim sudjelovati u tom cirkusu laži i konstrukcija - rekao je Brkić komentirajući Galićevu ostavku u izjavi Hini.

Podsjetimo, Vlado Galić, podnio je danas ostavku na poziciju savjetnika za obranu i nacionalnu sigurnost u Uredu Predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Sudeći prema pisanju medija i izjavi predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, Galić je podnio ostavku iz moralnih i etičkih razloga.

Suprotan primjer Božidara Kalmete

Istodobno, bivši gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta je potpuno suprotan primjer. Iako pod nepravomoćnom sudskom presudom i opterećen nizom drugih afera, Kalmeta je prije određenog vremena imenovan pomoćnikom glavnog tajnika HDZ-a.

U međuvremenu, povlačenjem iskaza osječkog poduzetnika Drage Tadića, Božidar Kalmeta je u novije vrijeme pravno rehabilitiran.

Javna je tajna da je Božidar Kalmeta kum Vladimira Šeksa, kao i predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović.

Istodobno, osječki poduzetnik Drago Tadić blizak je Branimiru Glavašu, koji je u posljednje vrijeme iznova popravio odnose s Vladimirom Šeksom, narušene u vrijeme Ive Sanadera.

 

M.M.