Nakon što je Zagrebački županijski sud danas odobrio njegovo puštanje na slobodu, Ivica Todorić je oko 17 sati napustio zatvor u Remetincu.

Njegova obrana uplatila je jamčevinu od 7,5 milijuna kuna, a na pitanje gdje su nabavili novac, odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković izjavili su da su mu u prikupljanju novca pomogli prijatelji.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić je pojasnio uvjete pod kojima Todorić izlazi na slobodu.

-Morao dati obećanje da se neće kriti, da će se odazivati na sudske pozive te je upozoren da ako prekrši mjere opreza, jamstvo će pripasti državi, a protiv njega može biti određen istražni zatvor. Određene su mu i mjere zabrane napuštanja boravišta. Ne smije napuštati područje Zagreba bez odobrenja suda, a preuzeta je i njegova putovnica koja će biti pohranjena na sudu. Ne postoji mjera opreza obaveze javljanja nadženoj policijskoj postaji - kazao je Devčić.

Podsjetimo, Ivica Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

 

M.M.