Danas jer uočnica velikog dana u kome se prisjećamo velike žrtve Vukovara u Domovinskom ratu.

Cijeloga tjedna održavaju se različite manifestacije, a one koje svake godine ujedine cijelu Hrvatsku - skup o ratnoj bolnici i kolone sjećanja u Vukovaru i Škabrnji - održat se se danas i sutra.

U gradovima diljem Hrvatske večeras će se paliti svijeće duž Ulica grada Vukovara i gradskim trgovima. U Koloni sjećanja u Vukovaru, sudjelovat će predsjednica Republike, premijer i veći dio Vlade. Dio ministara odlazi u Škabrnju. 

Predsjednica Republike Hrvatske danas će odati počast žrtvama Domovinskog rata iz Lovasa i Opatovca.

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. u organizaciji Udruge roditelja i obitelji nasilno odvedenih i zarobljenih hrvatskih branitelja ukovarske majke i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, na grobove branitelja i članova njihovih obitelji pokopanih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položene su ruže i zapaljene svijeće.

U vukovarskoj bolnici, danas u 13 sati, održat će se XIV. znanstveno-stručni skup Ratna bolnica Vukovar 1991. - dr. Juraj Njavro, a u 19 sati u krugu bolnice zapaliti svijeće te moliti za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u agresiji na Vukovar 1991. godine.

 

M.M.