Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak kako Milorad Pupovac mora odlučiti je li mu  18. studenoga, na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, mjesto u Vukovaru ili u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske.

-U nedjelju, 18. studenoga, u fokusu mora biti žrtva Vukovara, sjećanje na tu žrtvu, na hrvatske branitelje koji više nisu među nama i oni koji još jesu. Ja bih volio da se i ove dane uoči Dana sjećanja prisjetimo hrvatskih vojnika iz Vukovara, svih događaja koji su se dogodilo do pada Grada Vukovara - rekao je gradonačelnik Penava novinarima u Hrvatskom saboru.

Odgovarajući na pitanje je li SDSS-ov Milorad Pupovac dobrodošao u Vukovaru, Penava je rekao kako svatko, pa i Milorad Pupovac, mora odlučiti je li mu mjesto u Koloni sjećanja ili u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske.

-Svatko mora odlučiti je li mu mjesto u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske ili odavati počast žrtvama te iste agresije. Ne možete sjediti uz bok njima i onda doći i reći da uvažavate ljude koji su stradali. To je razlika definirana u našem Ustavu, deklaracijom Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu i Haaškim sudom koji je jasno presudio i oslobodio hrvatske generale - istaknuo je vukovarski gradonačelnik Penava.

Podsjetimo, predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac izjavio je ovih dana kako ima želju na Dan sjećanja otići u Vukovar.

 

M.M.