Našao se Željko Komšić sa svojim političkim "komšijom" i mentorom Stjepanom Mesićem u jednom zagrebačkom hotelu na ručku. I to svega par sati nakon što je Komšićev tajnik, inače sin Jovana i Ajše, u Sarajevu priopćio kako Komšić, koji nije niti preuzeo dužnost, "boravi u službenom posjetu Zagrebu".

Ni manje ni više, nelegitimni "predstavnik" Hrvata u Predsjedništvu BiH "incognito" dolazi u Zagreb (toliko je omiljen u Hrvata!), a k tomu s još jednim "hrvatskim" političkim "miljenikom", ustaškim antifašistom (ili antifašističkim ustašom?), bivšom sramotom od (samo formalno) predsjednika Republike Hrvatske.

Razgovarali su o tomu kako spriječiti Ustavni sud BiH da provede odluku u predmetu Ljubić, odnosno da Mesić, Budimir Lončar i Amir Muharemi, trenutni pomoćnik ministrice "spoljnih dela" Pejčinović Burić (samo voštane figure poput onih iz muzeja Madame Tussauds) lobira za neprovođenje odluke Ustavnog suda u spomenutoj odluci u predmetu Ljubić.

Naime, u toj je odluci Ustavni sud BiH nedvosmisleno ustvrdio da je načelo konstitutivnosti naroda "krovno" načelo FbiH, t.j., te sukladno tomu, ako posljedice te odluke sprovedemo do kraja, Željko Komšić nije legalan, uz to što nije ni legitiman, predstavnik hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Pomalo je tragično što je Željko Komšić, nakon što je kazao: "Plenkoviću i Kolindi poručujem da sjaše s BiH’!", došao u Zagreb tražeći od domaćih izdajnika i jugoslavenskih otpadnika pomoć za daljnje miniranje položaja Hrvata, jedinog naroda koji na okupu drži tu žalosnupostdaytonsku državu.

Proglašen je nepoželjnim u većini hrvatskih općina, gradova i županija u Federaciji BiH, došuljao se u Zagreb, pa ako je takav "baja", što nije na sva zvona oglasio svoj dolazak? Dakle nije "baja", nego prije baja (kanta za smeće).

Valjalo bi razmotriti i da ga se nepoželjnim proglasi i u Hrvatskoj, kako bi se spriječio eventualni budući "posjet" hotelima i motelima u Hrvatskoj, a hrvatske bi službe morale povećati nadzor nad "dejstvovanjem" Lončara, Mesića, Muharemija, ne samo zbog povezanosti sa zloglasnim albanskim klanom "Osmani", već zbog izravnog narušavanja i sabotiranja položaja Hrvata u BiH, što je ključni i prvi hrvatski nacionalni interes!

Hoće li Komšić, o svom povratku, ovaj neslužbeno-službeni put predstaviti kao svoj prvi diplomatski uspjeh? Hoće li svojim "građanima" rastumačiti da sve ide prema planu – t.j. da je našao i dobio pomoć kako bi se "građane" jedne nacionalnosti (Hrvate) odstranilo iz "građanskog" tkiva koje čine "građani" druge nacionalnosti (iliti vjeroispovijesti)?

Ako je i predstavnik i Hrvata, kako ponekad tvrdi, čemu tajno sastančenje ili točnije kazano – udbašenje – s dvostrukom nazovipredsjedničkom sramotom od Mesića, veleizdajnikom i krivokletnikom par excellence, koji je Hrvatskoj za vrijeme svoga predsjednikovanja nanio neizmjernu političku i diplomatsku štetu, od uništavanja vojske preko obavještajnih službi do diplomacije i tajnog svjedočenja i dilanja državnih tajni?

Ako je Komšić i predstavnik Hrvata u Predsjedništvu BiH, uz to što tvrdi da je predstavnik nepostojeće ustavne kategorije, zašto traži pomoć od čovjeka koji je razoružao Hrvatsku kad oružje bijaše prijeko potrebno za sam opstanak hrvatskog naroda?

Ako je predstavnik i Hrvata, što se nije sastao s nekim iz američke administracije, jer, notorna je činjenica da je SAD ključni saveznik Hrvatske u području vanjske i globalne politike?

No, zna Željko Komšić da upravo SAD, kao i Hrvatska, ustraju na očuvanju Daytona, budući je to jedini jamac stabilnosti ne samo BiH, nego cijelog "regijona", kako bi rekao Komšićev "komšija" Mesić, a isto tako zna da nužno predstoji revizija Daytona kojom će se podrobnije pravno urediti položaj konstitutivnih naroda, napose ugnjetavanih, majoriziranih i od nositelja velikobošnjačkog unitarnog projekta potlačenih Hrvata.

Isto je tako Komšić svjestan da Mesić, Lončar i ostala jugoslavenska klika više nemaju potporu "majčice" Rusije, budući da je službena Moskva, kao i Srbi pod Dodikom, sklonija hrvatskom federalizmu u BiH nego velikobošnjačkom unitarizmu koji podržavaju Iran i Turska, glavni zagovaratelji unitarne BiH pod zastavom zvijezde i polumjeseca.

I kako je sad taj i takav Komšić, navodni predstavnik i Hrvata u Predsjedništvu BiH, ako teži odstranjivanju, prvo Hrvata, a potom i Srba iz BiH, uz pomoć Jugoslavena koji su, u šali rečeno, u međuvremenu prešli na islam?

Nema dvojbe da ovakvom retorikom i postupcima Komšić zapravo "minira odnose", ne samo unutarnje odnose u BiH, nego i odnos sa članicama EU-a i NATO saveza, no to mu ne će poći za rukom, ma koliko mu pomagali Mesić, Lončar ili pripadnici mafijaških albanskih klanova.

Možda se ipak u svemu ovome varamo; možda se Komšić sastao s Mesićem iz vrlo jednostavnog razloga. Naime, i Mesić je samo formalno bio predstavnik Hrvata, a naposljetku je deložiran iz Ureda Predsjednika. Komšić je, stoga, samo došao po savjet kako se nositi s neminovnom deložacijom iz Predsjedništva BiH, a tko će ga bolje u tome posavjetovati "Željka bez zemlje", nego čovjek slične sudbine - "Stevo bez ureda".

        

L.Božić