Jučer je na Milorada Pupovca izvršen pokušaj atentata na zagrebačkom Dolcu. Za sada nepoznata osoba, ili osobe, pogodile su predsjednika SDSS-a, Milorada Pupovca, pravom salatom i kriškama limuna.

Saborski zastupnik srpske manjine u Hrvatskoj prošao je neozljeđeno jer se salata u sudaru s žrtvinim tijelom raspala, a isto se dogodilo s limunom. To isto se ne može reći i za Pupovčevo odijelo koje će ipak morati na kemijsko čišćenje, a koliko se čuje iz dobro obavještenih krugova bliskih SDSS-u, račun će podmiriti Goran Jandroković i Hrvatski sabor!

Neobično je da atentator nije upotrijebio kakvo opasnije streljivo, na primjer smrdljivu ribu, jer su u tom trenutku Pupovac i njegov saborski kolega Milošević, prolazili mimo ribarnice. Mogao je gnusan čin biti izvršen otrovnim ranjem ili još gore škarpinom! Dobro su Pupovac i Milošević prošli, jer da je tek doletjela murina? Zbog odabira oružja atentata postoji sumnja da je sve bilo u dogovoru kako bi se na stup srama po tko zna koji put stavila „ustaška“ Republika Hrvatska.

Hrvatski narod suosjeća sa srpskom manjinom u Hrvatskoj i kod ovakvih nemilih događaja prisjeća se tragedije u Narodnoj skupštini u Beogradu 20. lipnja 1928. kad je srbijanski rodoljub, Puniša Račić, pucao na zastupnike HSS-a i ubio ubio Pavla Radića, Đuru Besaričeka, a Stjepan Radić je ubrzo umro od posljedica ranjavanja. Istog dana Josip Broz je kao politički tajnik Mjesnog komiteta KP u Zagrebu letkom pozvao radništvo, seljaštvo i građanstvo na prosvjede protiv velikosrpskog režima.

Ne znam što bi drug Tito rekao za ovaj nemili događaj na Dolcu, vjerojatno ne bi previše zamjerio atentatoru shvativši da se ravnao po onoj biblijskoj: „Tko tebe kamenom, ti njega kruhom“, pa je kruh zamijenjen ostacima hrane, što u simbolici i ne predstavlja neku veliku razliku. Možda je došlo vrijeme da Punišino olovo i sve granate ispaljene na Hrvatsku za vrijeme Domovinskog rata Hrvati uzvrate ostacima hrane, da ih nahrane i počaste ostacima milosrđa?

Elem, Puppy je bolje prošao od Ante Tomića koji je zaliven kantom govana, a počinitelj je vjerovatno isti, sad je sve na "institucijama koje trebaju raditi svoj posao".

 

L.C.