Medijski napisi prema kojima je uhićeni Franjo Varga navodno povezan s tzv. desnom strujom u HDZ-u, kao i da ta struja stoji iza prosvjeda u Vukovaru, što je jučer izjavio Branimir Glavaš, u djelu se medija sve otvorenije pokušava prikazati kao unutarstranački obračun liberalne s nacionalnom strujom u HDZ-u.

Na pitanje misli li da se radi o unutarstranačkom obračunu u HDZ-u, HDS-ovac Branko Hrg, u izjavi za Novu TV, je rekao da se ne žele miješati u odnose bilo koje stranke pa tako ni HDZ-a.

-Branimir Glavaš nekad je bio član HDZ-a, pa bolje zna tamo stanje nego ja - rekao je Hrg odgovarajući na pitanje misli li kao i Glavaš - da je zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i tzv. desna struja stoje iza prosvjeda u Vukovaru.

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor, kao i Branko Hrg,   tvrdi da Vargu nikada nije upoznao.

-On je čovjek iz obavještajne službe a ja ne znam nikoga tko radi u SOA-i. Znate li vi nekog Marka Markovića koji radi u SOA-i, a za pet godina će biti aktualan?' - uzvratio je Kosor.

Komentirajući najavljeni prosvjed u Vukovaru koji organizira Ivan Penava, Kosor je rekao da živimo u demokratskom društvu u kojem svi imaju pravo na prosvjed, pa tako i organizatori prosvjeda u Vukovaru.

-Sindikati mogu prosvjedovati jer je to po Ustavu, branitelji mogu prosvjedovati jer je to po Ustavu. Ali dan nakon prosvjeda, 14. listopada, sve će biti isto, neće se ništa promijeniti. Moramo poticati rad institucija i da se istrage odrade do kraja - zaključio je Kosor.

 

M.M.