Srbijanski folk pjevač Miroslav Ilić, poznat po veličanju četništva, ovih bi dana, čini se, mogao nastupiti tijekom Dana Svete Klare u SC-u 'Polet' u Zagrebu, no protiv toga se pobunio HDZ Sveta Klara i braniteljske udruge.

"Izvršni odbor Temeljnog ogranka HDZ-a Sveta Klara šokiran je, zgrožen i ogorčen činjenicom da uprava Sportskog centra 'Polet' organizira koncert srbijanskog pjevača Miroslava Ilića tijekom Dana Svete Klare (10.-12. kolovoza)", napisali su u objavi na Facebooku, prenosi Direktno.hr.

Nadaju se kako će što manji broj mještana doći na "taj neprimjereni događaj" i ističu kako će članice i članovi novog vodstva svetoklarskog HDZ-a "sigurno sramotni koncert zaobići u širokom luku".

Kao sporno navode da je "Ilić poznat po veličanju četnika i 'đenerala' Draže Mihailovića".

Podršku svetoklarskom HDZ-u iskazao je i Franjo Sertić, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Sveta Klara.  

"Mi, članovi Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, ogorčeni smo gostovanjem srbijanskog pjevača Miroslava Ilića u organizaciji Sportskog centra 'Polet', i to baš na Dane Svete Klare, koje obilježavamo povodom blagdana Svete Klare Asiške, zaštitnice našeg naselja.

Pjevaču koji je bodrio i financijski podržavao srpske dobrovoljce tijekom zločinačke agresije na Hrvatsku i BiH - poznatom po izvođenju četničke pjesme 'Morem plovi jedna mala barka' sa stihovima 'Pošla majka sina da potraži/ Pa se javi đeneralu Draži/ Čiča Dražo, gde je moje dete/ čuvaju ga srpske bajonete' - jednostavno nije mjesto u našoj Svetoj Klari", poručio je Sertić.

Sertić je pozvao "sve Svetoklarčanke i Svetoklarčane da, unatoč opravdanom gnjevu, zadrže mirnoću i dostojanstvo te da s prezirom ignoriraju skandalozni koncert. A neka se organizatori pogledaju u zrcalo i suoče s vlastitom savjesti - ako je imaju. Zar tisuću-dvije eura zarade vrijede sramote koju nanose sebi, ali, nažalost, i našoj Svetoj Klari“.

Osudi koncerta pridružila se i Zajednica žena HDZ-a 'Katarina Zrinski' Grada Zagreba.

"Dajemo najsnažniju moguću podršku hrvatskim braniteljima iz Svete Klare i novom vodstvu svetoklarskog HDZ-a u osudi i bojkotu koncerta četničkog pjevača Miroslava Ilića. A organizatore iz SC Poleta neka bude sram", poručile su na Facebooku.

 

M.M.