Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku današnje sjednice u ime Vlade još je jednom čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji, izborniku Zlatku Daliću, stručnom stožeru i vodstvu HNS-a koji su Hrvatskoj i hrvatskom narodu priredili veliko zadovoljstvo sa sjajnim rezultatom viceprvaka na svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. 

-To je u sportskom smislu fantastičan uspjeh, u fenomenološkom smislu - Hrvatska je postala globalni brend. Vlada je više nego spremna da se brinemo o sportskoj infrastrukturi i kad se slegnu slavljenički dani sazvat ćemo sve zainteresirane kako bi vidjeli kako pristupiti kvalitetnom rješenju jednog nacionalnog stadiona, ali ne zanemarujući nogometnu infrastrukturu diljem Hrvatske - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na most koji je prije dva dana otvoren između kopna i otoka Čiova.

-Ostvarili smo je još jedan prometni infrastrukturni projekt koji je jako dobar za Split, Trogir i Čiovo, za turizam, ali i za normalan život. Od ovog trenutka cijelo Čiovo dobilo je na dodatnoj vrijednosti što će pridonijeti i turističkom aktivizmu na ovom otoku - istaknuo je Plenković.

Dodao je da sutra odlaze u Vinkovce, gdje će se održati peti sastanak savjeta za Slavoniju Baranju i Srijem. 

-Brojne su teme pripremljene posebno one koje se odnose na dio koji se odnosi na razvojne sporazume gdje ćemo pružit ćemo novu mogućnost županijama za puno kvalitetniji razvoj. Govorit ćemo i o demografskoj revitalizaciji Slavonije, o kulturnim projektima, te ćemo napraviti plan daljnje dimanike naših aktivnosti za slavoniju - rekao je u uvodnom obraćanju.

 

M.M.