Ministar obrane Damir Krstičević u Berlinu je prisustvovao prijemu održanom povodom Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske i pete obljetnice članstva u Europskoj uniji. Tom se prilikom susreo s hrvatskim iseljenicima.

Ministar Krstičević u svom obraćanju naglasio je kako su Hrvatska i Njemačka prijateljske zemlje, spomenuvši kako pripadnici oružanih snaga dviju zemalja zajedno sudjeluju u misijama i operacijama.

-Hrvatski vojnici danas, rame uz rame, zajedno s njemačkim vojnicima u operacijama i misijama u Afganistanu, Kosovu i Litvi, doprinose sigurnosti i održavanju mira - istaknuo je ministar.

Izrazio je također, zahvalnost doprinosu Hrvata u iseljeništvu u borbi za neovisnost, pri čemu je istaknuo da ova vlada brine o Hrvatima izvan domovine.

U tom kontekstu ministar im je čestitao predstojeći Dan državnosti.

-Nosite domovinu uvijek u srcu i budite i dalje nositelji očuvanja nacionalnog identiteta, hrvatskog jezika, hrvatske kulture i običaja - poručio je.

Osvrnuo se i na ovogodišnje obilježavanje pete obljetnice članstva u Europskoj uniji, naglasivši da je Hrvatska članstvom u EU-u i NATO-u ostvarila vanjskopolitičke ciljeve.

-Nalazimo se u klubu razvijenih država s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti i odgovornost u očuvanju mira i stabilnosti - istaknuo je ministar Krstičević.

 

M.M.