Denis Hrestak i Gordan Maras ušli su u drugi krug izbora za predsjednika zagrebačkog SDP-a, izvijestio je predsjednik stranačke Gradske izborne komisije Ivan Lešković.

Hrestak je osvojio 670 (38,77 posto), a Maras 485 glasa (28,07 posto) SDP-ova članstva u Zagrebu.

Na izbore u Zagrebu u 17 mjesnih odbora izašlo je 68,33 posto, odnosno, nešto više od 1728 članova SDP-a, s obzirom na to da je od ukupno 5500 članova u Zagrebu pravo glasa imalo njih 2529.

Iza njih plasirali su se Aleksandra Kolarić s 385 glasova (22,28 posto), Alen Čičak sa 161 (9,32 posto) i Rade Nesvanulica sa šest glasova (0,35 posto).

Za razliku od Gordana Marasa, prvoplasirani Denis Hrestak, slovi za favorita predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Nakon što su neslužbeno prebrojani svi rezultati Hrestak se zahvalio "svim članicama i članovima koji su izašli na izbore, a posebno svima onima koji su glasali za bolji SDP".

Za Gordana Marasa, koji je ušao u drugi krug, "rezultati su očekivani", a sebe smatra pobjednikom.

-Ja sam, u biti, pobjednik prvog kruga zbog toga što rezultat koji je ostvario kandidat kontinuiteta sami procijenite koliko je realan. Drago mi je da su SDP-ovke i SDP-ovci odlučili da neće prihvatiti nametanje jednog kandidata nego da ćemo ići u drugi krug i da je ono što građani misle, da se promjena u SDP-u Grada Zagreba mora dogoditi, nužna. Velika većina članstva odlučila se za promjenu - rekao je Maras.

 

M.M.