Portal index.hr nastavlja s objavom mailova. Prema najnovijim objavama, tadašnja potpredsjednica Vlade Martina Dalić pozivala je članove grupe Borg na niz sastanaka kod premijera, kao dokaz da je Andrej Plenković znao što se radi i tko je sve u ekipi koja piše lex Agrokor. 

Iako nijedan mail nije poslan premijeru, činjenica je - da se najmanje tri puta susreo s članovima grupe Borg te da je mailove dobivala njegova savjetnica na službenu adresu.

Štoviše, upravo je Plenković tražio od budućih pisaca lex Agrokora da se sastanu s njim “vezano uz temu na kojoj rade”, o čemu govori Martina Dalić u svom mailu poslanom 5. ožujka prošle godine.

-Premijer moli da sutra dodete u Vladu u 15:30 vezano uz temu na kojoj radimo. Nadam se da cete uspjeti - napisala je Dalić u pozivu kojeg je objavio Index.

Iz Vlade su nam zasad samo neslužbeno komentirali da su i današnji dokumenti potvrdili da se između ponuđenih opcija ponuđenih Vladi RH izabralo onu koja je mogla osigurati nastavak poslovanja Agrokora bez da se u njega ulozi državni novac, novac građana. Te da je u pripremi zakona odrađen veliki posao u kratkom roku koji je omogućio da Agrokor i danas uredno posluje.

-Dokument, naime, izričito potvrđuje da će savjetnike plaćati Agrokor, sama kompanija i da neće biti troška za državu, ne koji će se savjetnici angažirati - neslužbeno poručuju iz Vlade.

Čelnik SDP-a pozvao je na raspisivanje novih izbora.

-Novi mailovi pokazuju ne samo da je premijer znao, da je bio informiran, nego da je osobno bio na čelu skupine Borg koja je izvukla preko 500 mil kuna iz Agrokora. Ovo je definitivan kraj predsjednika Vlade HDZ-a i HNS-a. Pozivam ga da raspiše izbore i zaustavi ovu agoniju, jer Hrvatska ne smije biti taoc jednog čovjeka, u ovom slučaju njega - izjavio je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

 

M.M.