Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je jutros Spomen-područje Jasenovac kako bi odala počast žrtvama, priopćeno je iz njezina ureda. 


Tom prilikom, u knjigu dojmova upisala je: "Posjet Spomen-području logora Jasenovac uvijek priziva osjećaje dubokog žaljenja zbog zločina koji su se ovdje dogodili i pijeteta prema svim nevinim žrtvama. Nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime. Republika Hrvatska kao demokratska država, nastala na zasadama svih pozitivnih vrijednosti povijesne borbe hrvatskoga naroda za slobodu, među kojima je i antifašizam, bespridržajno osuđuje zločine počinjene u ovom logoru te s poštovanjem trajno čuva sjećanje na sve njegove stradalnike, u jedinstvenoj opredijeljenosti za poštovanje ljudskih prava svih svojih građana, kao jamstva napretka i mira."

U pratnji Predsjednice Republike bio je Ivan Zvonimir Čičak, izaslanik Predsjednice na državnoj komemoraciji žrtvama ustaškoga koncentracijskog logora Jasenovac koja će se održati u nedjelju, 22. travnja 2018. godine.

 

M.M.