Na prosvjednom skupu na splitskoj Rivi, na kome se okupilo više desetaka tisuća ljudi, izraženo je protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije za koju je ocijenjeno da se njome u Hrvatskoj nameće novi totalitarizam, te je zatraženo vođenje suverenističke hrvatske politike, a ne, kako je rečeno, sluganske kakvu provodi aktualna vlast.

Ovim skupom tražimo uklanjanje uzroka ovakvog stanja u Hrvatskoj jer Hrvatska je moralno, financijski i duhovno opustošena zemlja, navodi se u porukama splitskog prosvjeda.

U porukama sa skupa na Rivi također traži se uvođenje novog izbornog zakona jer, kako je navedeno, aktualni izborni zakon generira upravo ovakve političare koje danas imamo na vlasti i to hrvatska mora promijeniti. 

-Za novu politiku za novi hrvatski narodni preporod, Hrvatska mora izabrati nove ljude: umne, hrabre i časne domoljube koji će osmišljavati i usmjeravati hrvatsku politiku - navodi se u porukama sa splitskog prosvjeda.

Sanja Bilač je istaknula kako je prosvejd na Rivi poruka aktualnim vlastodršcima.

-Neka probaju ignorirati svoj vlastiti narod i ovaj put! A onda više neće biti puna samo splitska riva nego svi trgovi u Hrvatskoj - istaknula je Bilač. 

U govoru je naglasila kako se Hrvatska nalazi na prekretnici u kojoj će se ili izboriti za očuvanje hrvatskog nacionalnog identiteta, suvereniteta, demokracije i budućnosti ili ćemo, kako se izrazila - promatrati njezino umiranje i pristati na rastakanje koje provodi aktualna politika pod kontrolom briselskog establišmenta.

-Aktualna koalicija na vlasti nema legitimitet, jer je stvorena političkim inženjeringom protivno volji birača. Takva vlada provodi protuhrvatsku politiku i na štetu hrvatskoga naroda - istaknula je Bilač.

Prema njezinim riječima, aktualna politika na čelu s premijerom u Hrvatskoj ozakonjuje neprihvatljivu ideologiju s ciljem redefiniranja demokratske i suverene hrvatske države. 

-Aktualna vrhuška u državi se usudila manipulirati i s Katoličkom crkvom, njezinim veledostojnicima. Dokazali su da im ništa nije sveto i ovo je pokušaj odvajanja Crkve od naroda - poručila Bilač.

Ivana Haberle iz Zadra, medicinska sestra koja je sudjelovala u Domovinskom ratu, istaknula je kako je sutra, kad je u Saboru predviđeno izjašnjavanje o Istanbulskoj konvenciji, "bitka svih bitaka."

-Očekujem da oni koje smo doveli u Sabor, jer su se predstavljali kao demokršćani, djelima pokažu da to jesu - istaknula je Haberle.

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi su izvijestili kako je prosvjed na Rivi potekao mirno, bez bilo kakvih izgreda. 

 

M.M.