SDP danas održava Izvještajno tematsku konvenciju na kojoj će usvojiti novi Statut i Program, ključne stranačke dokumente  koji datiraju još iz 1996.

-Konvencija znači novi početak SDP-a, novi program, novi statut, pripreme za preuzimanje odgovornosti za Hrvatsku. SDP je moderna stranka, što pokazuje naš novi program. SDP ima najnoviji statut koji demokratizira stranku i uključuje. SDP je potpuno spreman za izbore - poručio je uoči početka konvencije potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

Predsjednik stranke Davor Bernardić za Hinu je izjavio da će mu "najveći izazov nakon Konvencije biti priprema stranke da treći put preuzme odgovornost za Hrvatsku i zajedno s kolegicama i kolegama provede toliko nužne i očekivane reforme".

-U govoru ću staviti naglasak na budućnost i stvari koje moraju napraviti u Hrvatskoj da bi bila bolja za sve njene građane". - rekao je Bernardić te dodao da je program SDP-a sadržan u sloganu "Sve je na nama".

Iako se nagađaloda bi izvještajna konvencija mogla postati izborna, odnosno da bi se na njoj moglo krenuti u rušenje Davora Bernardića, taj scenarij po svemu sudeći nije izgledan.

 

M.M.