Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, komentirao je situaciju vezanu za presudu Visokog trgovačkog suda prema kojoj SDP treba platiti za njegovu kampanju 2009. godine s kamatama i sudskim troškovima skoro 10 milijuna kuna.

-Riješio sam ja to, to više nije moj problem. Kada me iz SDP-a nisu htjeli podržati kao kandidata za predsjednika države, tada sam i napustio stranku. Iza toga nisam imao s njima kontakt o toj temi, a ni inače. Kolege iz bivše stranke, koju sam i ja djelomice stvarao, to su moji učenici. Ponekad učenici nadmaše učitelja, ponekad ostanu na razini učitelja, a ponekad ne nadmaše učitelja. Što im se događa, to vi znate bolje od mene - kazao je Bandić.

Nije želio komentirati tko je kriv za rast duga na deset milijuna kuna, nego je ustvrdio kako to nije njegov problem.

-Čiji je to dug? Ja bih samo postavio pitanje di su pare? Ja nemam veze s parama Još jednom ponavljam – Di su pare? - upitao je Bandić.

Sudeći prema pisanju medija, tročlana SDP-ova delegacija koju su činili član Predsjedništva SDP-a Peđa Grbin, poslovni direktor Nikša Vukas, te glavni tajnik Zvane Brumnić u srijedu je provela nekoliko sati u razgovoru sa Slobodanom Ljubičićem, vlasnikom Televizije Sljeme, te su na tom sastanku pokušali pronaći modalitet isplate dugova iz SDP-ove kampanje za lokalne izbore 2009.

Prema dostupnim informacijama, navodno je Ljubičić na samim razgovorima ponudio mirno rješenje spora te predložio isplatu u ratama. U SDP-u bi se navodno sami trebali dogovoriti koliki bi bio iznos rate te na koji bi vremenski rok isplatili dug u iznosu od deset milijuna kuna.

Međutim, to nije i jedini SDP-ov "kostur" iz ormara. Čini se da postoji još jedna tužba za tu kampanju, te da se za nju saznalo tek ovih dana. Nitko, međutim, ne zna pojedinosti o drugoj tužbi. Prema dostupnim informacijama, radi se o tužbi kojom se od SDP-a potražuje glavnica u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

 

M.M.