Prema posljednjem istraživanju CRO Demoskopa, najnoviji događaji vezani za slučaj Agrokor djelovali su na političku scenu, odnosno na percepciju pojedinih političara i stranaka.

Iako je i dalje uvjerljivo na prvome mjestu, HDZ u ovomjesečnom istraživanju bilježi blagi pad potpore, dok su SDP, Most i Živi zid, koji su svoju strategiju temeljili na napadima na Vladu, u blagom porastu u odnosu na početak mjeseca.

>>

Na vrhu ljestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara treći mjesec zaredom nalazi se "Nitko", odnosno ni jedan političar. Na drugom je mjestu aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Predsjednik Vlade Andrej Plenković zadržao se na trećem mjestu. Slijedi ga Ivan Pernar, što je ujedno njegov najbolji rezultat otkako se našao na ljestvici najpozitivnijih političara. Na petom mjestu je čelnik SDP-a  Davor Bernardić. 

Na vrhu ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara, prema ovom istraživanju, je Andrej  Plenković. Drugo mjesto dijele "svi političari". Na trećem je mjestu Zlatko Hasanbegović, slijede Milorad Pupovac, Davor Bernardić, Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Karamarko, Gordan Maras i Milan Bandić.

U ovomjesečnom istraživanju 76,8 posto ispitanika smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, negativan je trend zabilježen i u ocjeni rada Vlade koja ovaj mjesec iznosi 2,21 posto. Kao najvažniji događaj građani su izdvojili slučaj Agrokor.

 

M.M.