Ante Todorić došao je u Republiku Hrvatsku, u pratnji odvjetnika Frana Olujića. U Hrvatsku je ušao automobilom, ali još uvijek se ne zna preko kojeg graničnog prijelaza.


Očekuju da će se danas obaviti prvo ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, potvrdio je u razgovoru za HRT njegov odvjetnik Fran Olujić.

-Mogu potvrditi da je kao što je obećao došao u mojoj pratnji. Tijekom dana ćemo obaviti prvo ispitivanje u DORH-u. Iznijet ćemo obranu u kratkim crtama. Ante će reći da se ne smatra krivim za ono što im se stavlja na teret - kazao je odvjetnik Fran Olujić u telefonskom razgovoru za HRT.

Podsjetimo, uz Antu Todorića te Ivicu Todorića i njegovog drugog sina Ivana, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju Agrokor su osumnjičeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor. 

Ivicu Todorića DORH tereti radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, odnosno da je u temeljnim financijskim izvješćima Agrokora poslovanje i financijski položaj tvrtke prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata.

 

M.M.