Potpredsjednik HDZ-a i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić istaknuo je u ponedjeljak u Osijeku da u „slučaju Todorić“ svi rade svoj dio posla, uključujući policiju i Državno odvjetništvo, te da će, ako je netko kriv, za to i odgovarati.

Na upit novinara jesu li bivši ministri mogli znati što se događa u Agrokoru s obzirom na velike svote proračunskog novca koje su davani koncernu, Tolušić je odgovorio kako se čudi naknadnoj pameti Milanovićevih ministara.

- Iz dana u dan se čudim „naknadnoj pameti“ bivših ministara o slučaju Todorić. U Agrokoru nisu stvoreni problemi zadnjih godinu dana, nego daleko prije. Ali, sada su svi oni koji su odobravali HBOR-ove kredite Todoriću, kao Gordan Maras prije 4 do 5 godina, došli naknadnoj pameti i čude se da „nešto nije u redu" - istaknuo je Tolušić.

Podsjetio je kako do ove Vlade nitko nije ništa poduzimao po pitanju Agrokora.

-Do ove Vlade, predvođene predsjednikom Plenkovićem, nitko ništa nije poduzimao po pitanju Agrokora. Vlada će riješiti ovaj veliki, naslijeđeni problem te dovesti hrvatsko gospodarstvo u normalan smjer - zaključio je Tolušić.

 

M.M.