Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, Martina Dalić, podnijela je kaznenu prijavu za klevetu protiv Ivice Todorića, doznaje HRT. 


Nakon što je jučer izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak predstavio izvješće Dalić je kazala da je izvješće revizorske kuće u ogromnoj razlici u odnosu na ono što je Ivica Todorić dosad prikazivao u svojim poslovnim knjigama.

>>

- Odgovornost za situaciju u Agrokoru imali su isključivo njen vlasnik i uprava. Jučerašnji rezultati pokazali su što je i kako radio Todorić. Ja nikada nisam radila u Agrokoru i ne vidim način kako bih mogla biti odgovorna za bilo što, rekla je ministrica Dalić i poručila da ona nikako ne može biti odgovorna za financijske dubioze koncerna.

>>

- Za vođenje kompanije i njezine rezultate je odgovoran njezin vlasnik.  Je li tu još netko kriv, to ne mogu reći. Ja znam reći za sebe. Ja nisam pobornik takvih argumenata o političkom utjecaju. Ja bih mogla na temelju podataka stvarati dojam da je svatko umiješan u to na ovaj ili onaj način, ali ja tako nešto ovdje ne bih zagovarala. Agrokor je bila i jest još uvijek privatna kompanija i za nju su odgovorna uprava i njezin vlasnik. Prema tome, važno je okrenuti se prema nagodbi. Poslovna aktivnost u gotovo svim dijelovima kompanije je na uzlaznoj putanji. Izvanredna uprava je sačuvala radna mjesta, a i vrijednost firme - poručila je Martina Dalić.

 

M.M.