Nakon iznimno burnog tjedna za SDP, u kojem je jedna skupina visokopozicioniranih članova vodstva stranke tražila ostavku predsjednika stranke Davora Bernardića te zazivala unutarstranački izbori, stigao je tjedan odluke.

 

Danas se održava sjednica Predsjedništva, a u subotu Glavnog odbora nakon kojih će se znati hoće li Davor Bernardić ostati predsjednik ili će četvorka koja je javno kritizirala predsjednika i najuže vodstvo - Peđa Grbin, Ranko Ostojić, Milanka Opačić i Mirando Mrsić - biti izbačena iz stranke. 

>>

Predsjedništvo zagrebačkog SDP-a, kako se neslužbeno doznaje, predložilo je Predsjedništvu SDP-a da se Milanku Opačić i Miranda Mrsića izbaci iz stranke zbog narušavanja ugleda SDP-a. Odluka bi trebala biti donesena danas na Predsjedništvu SDP-a u kome, kako se doznaje, Davor Bernardić ima čvrstu većinu.

Još jučer se o tome oglasio ii Peđa Grbin.

 -Ako predsjednik stranke i kolege iz stranke misle da Bernardić radi dobro svoj posao i misle da će se mojim isključenjem iz SDP-a situacija popraviti, da će sve biti kao prije, odnosno da će zbog toga rejting SDP-a doći na 30 posto i da ćemo prestići HDZ, onda je to odlična stvar. No bojim se da to nije slučaj - izjavio je jučer jedan od "urotnika", potpredsjednik SDP-a  Peđa Grbin.

Odluke Predsjedništva trebao bi u subotu prihvatiti ili odbaciti i Glavni odbor SDP-a.

 

M.M.